Представителният отбор на Корсика ще разполага с футболист, печелил Шампионската лига, за двубоя си срещу България. Крилото на ПСЖ Людовик Жюли попадна в селекцията на островитяните за контролата на 31 май. Срещата е част от подготовката на родните национали за европейската квалификация срещу Черна гора на 4 юни.
 
34-годишният Жюли триумфира в Шампионската лига през 2006 г. като играч на Барселона. Бившият френски национал игра цял мач за каталунците при победата с 2:1 над Арсенал на финала. Две години по-рано офанзивният футболист бе част от състава на Монако, който загуби с 0:3 от Порто на финала на турнира. Докато играеше за Барса, Людовик Жюли се разписа на два пъти срещу “Левски”. Той бе точен по веднъж и двата мача в Шампионската лига (5:0 на “Камп Ноу” и 2:0 в София). Крилото има 17 мача и 3 гола за Франция, но не е играл за “петлите” от 2005 г.
 
Сред избраниците на селекционера Жан-Мишел Кавали обаче има един действащ френски национал. Това е 30-годишният защитник на Арсенал Себастиан Скилачи, който има 21 изиграни двубоя за “петлите”. Бранителят има в актива си гол срещу български отбор. Като играч на Монако той бележи второто попадение за тима при успеха с 2:1 над ЦСКА през декември 2005 г. в мач от груповата фаза на Купата на УЕФА.
 
Сред извиканите играчи за срещата с България е и 32-годишният централен защитник на гръцкия гранд Олимпиакос Франсоа Модесто. Също както и Скилачи, Модесто игра цял мач за Монако във въпросния двубой срещу ЦСКА. В листата на селекционера Кавали е и трансферната цел на “Левски” и Литекс Жан-Жак Мандриши от Гренобъл.
 
За да бъде извикан един футболист в отбора на Корсика, той тряба да отговаря на две условия. Първото е да има родител или прародител, роден на острова. Второто – трябва да е професионален футболист или част от професионален футболен клуб./БЛИЦ
 
СЪСТАВЪТ НА КОРСИКА ЗА МАЧА С БЪЛГАРИЯ
ВРАТАРИ
Доминик Агостини (Бастия, Лига 2)
Жан-Луи Лека (Валансиен, Лига 1)
Никола Пенето (Валансиен, Лига 1)
 
____________________.jpgЗАЩИТНИЦИ
Йоан Боконяно (Ним, Лига 2)
Жил Сиони (Бастия, Лига 2)
Антони Липини (Аячо, Лига 2)
Грегори Лоренци (Арл-Авиньон, Лига 1)
Франсоа Модесто (Олимпиакос, Гър)
Себастиан Скилачи (Арсенал, Анг)
Дамиан Тибери (Седан, Лига 2)
 
ХАЛФОВЕ
Паскал Беренже (Нанси, Лига 1)
Яник Каюзак (Бастия, Лига 2)
Йоан Кавали (Аячо, Лига 2)
Гари Кулибали (Истър, Лига 2)
Жулиан Палмиери (Истър, Лига 2)
Жан-Баптист Пиераци (Аячо, Лига 2)
Луис Поджи (Газелек Аячо, IV дивизия)
Жан-Жак Роши (Бастия, Лига 2)
 
НАПАДАТЕЛИ
Реми Кабела (Арл-Авиньон, Лига 1)
Людовик Жюли (ПСЖ, Лига 1)
Жан-Жак Мандриши (Гренобъл, Лига 2)

ОЩЕ ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯ ОТБОР НА КОРСИКА