Димитър Пенев не е наясно какво точно работи в ЦСКА. Това заяви самият той в предаването "Седмицата", където беше специален гост. Чичо Пенчо, който на книга се води нещо като главен селекционер, каза, че не е сигурен в какво точно се изразява работата му на "Армията". Стратега от Мировяне се изрази в типичния си стил за шефовете на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов.

"Ако го решат, ръководството на клуба може да ме освободят и пак да ме назначат. Трябва да го коментираме. ЦСКА има нов треньор, но той започва след 30 юни. Аз ще се уточня с ръководството на ЦСКА. Пенев винаги ще бъде от ЦСКА и от футбола на националния отбор", каза Стратега.

Той има обещание от шефовете, че през юли ще бъде провъзгласен за почетен президент на ЦСКА.

"Мога да се сравня с Бекенбауер", добави Пената, като се съпостави с почетния президент на Байерн.

"Много приятели са казвали, че съм българският Бекенбауер. Той трябва да ги обедини, за да може във всеки момент да дадат максимума от качествата", заяви още Пенев.

Чичо Пенчо се нае с прогноза и за финала на световното първенство. Според него за трофея ще спорят Бразилия и Испания. Относно началото на Мондиала Пената каза, че е доволен от мача на откриването.

"Хареса ми първата среща между домакините и Мексико. Ние имаме много мачове с Мексико, на същия този мач в САЩ видяхме всички компоненти на футбола. Домакините бяха с голям заряд, Стоичков неслучайно подсещаше, че ще има изненади от по-слаби отбори в ЮАР", каза още Стратега. /БЛИЦ