Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев единствен хвърли светлина за случващото се в отбора в последните два дни. Както е известно, още от понеделник (9 януари) ръководството в лицето на “Титан” и Дуци Симонович решиха да забранят всякакъв достъп на журналисти до отбора. Така се стигна и до днешния протест на медиите преди “червените” да потеглят за лагера в Гърция.

“Какво става, какви са тези работи. Нали ви казах, че имам заповед лично от президента да не се дават изявления. От утре ме търсете, ще контактувам с всеки от вас”, започна Пената, който слезе от блокирания от журналисти автобус на ЦСКА на портала на “Армията”. След уточнението, че от утре отборът вече ще е в Гърция, Стратега допълни: “Нали ще се върнем, има време за интервюта.

На нов въпрос, дали е ставал свидетел на подобни скандали с журналистите, легендарният треньор отвърна: “Случвало се е много пъти. Ако върнем 70-а година, световното в Мексико, питайте по-старите. Трябва и двете страни да работим заедно. Аз имам шефове, вие също имате. Аз идвам ли при вашите главни редактори да искам да видя часовника на секретарката. Ето, слизам пред вас и споделям неща. Такива нареждания имаме от ръководството, от президента, не бъркайте нещата”./БЛИЦ