Димитър Пенев пак демонстрира, че е титан на мисълта. На днешната пресконференция Стратега за пореден път изръси няколко несвързани бисера. Той обаче се опита да вкара в употреба нови за речника си думи и изрази. БЛИЦ публикува изказването на великия треньор без никаква редакция.

-Господин Пенев, каква е обстановката в ЦСКА?
-Знаете дълго време и като състезател и като треньор знаем обстановките. Във всеки един клуб в етапите на промяна на треньори.. особено когато е в движение. Целта е по най-бързия начин да се нормализират нещата. Какво значи да се нормализират? Футболистите добре познават мен, Симонович, Зафиров. Но те трябва да познават не само нас директните ръководители, а и нашите легенди. За да имат известен процент знание какво представлява нашият клуб. Трета седмица доста от спортно-техническото ръководство огледахме на вътрешно в някои въпроси. Предимно откакто започнах да практикувам професията като треньор, винаги №1 е било искане на ред,  дисциплина. Да върнем колектив. Това направи впечатление на новия национален селекционер Любослав Пенев, който казва, без ред не се върви напред. Затова казвам, че спортно-техническото ръководство нямаме проблеми. Проблемите са от резултатите, мачове, как ще се вложи всеки в мачовете.
 
-Защо Мишел Платини и Грегъри Нелсън са извън групата?
-Състоянието леки контузии имат, които знаем всички, ние носим отговорността. След консултации с доктора и някакво решение трябва да починат, за да бъдат пълноценни за следващите мачове. За този мач са извън групата.
 
-Може ли Миньор да ви изненада?
-Посоката ни и настройката на момчетата и нашия отбор са победа и друго въобще не трябва да се мисли.
 
-Минаха пет месеца, кога ЦСКА ще има облик?
-От пет месеци отборът има ли облик. В случая трябва да викнем Радуканов и да направим обща пресконференция. Ние поемаме отговорността колкото се може по-добре да играят и да печелим точки. И успоредно в движение да правим по-добър състав. И най-вече на младото поколение трябва да обърнем внимание. Знаем, че е трудно на клуба школата, старша възраст, младша. При нас също има качествени млади момчета, на които също искаме да обърнем внимание. Знаете, че трите последни мача плюс Купа Славия разчитаме на целия колектив, който е здрав и тренира сериозно. И играе за победата, не включвам индивидуалните качества, характерът нека си го запази извън терена. Всички са наши футболисти и нямаме никакво отношение върху отделните футболисти. Ръководството има към нас отношение да печелим и играем добре. Що се касае до схемата всичко трябва да се прави в движение.
 
-Кой ще е другият помощник треньор във вашия щаб?
(тук задават втори въпрос на Димитър Пенев, който той забравя и казва, въртейки глава към пресаташето Иван Ченчев: “Вторият въпрос, какъв беше вторият въпрос?”)
-Мина ли срокът от моето изказване, в което казах. Нашият щаб имаме още една бройка, търсим човек, който е бил с нас, близко до нас, и това ще се получи.