Димитър Пенев даде пресконференция преди отборът да замине за Плевен. ЦСКА гостува в събота (3 декември) от 14:00 часа на Спартак (Плевен) в 1/8-финал за Купата на България.

“Дай боже премиерът да се реваншира, защото левскарите се повдигнаха. С точки не са ни изравнили, нека ние изравним по бизнеса”, коментира Пенев по повод действията на Бойко Борисов, който се опитва да намери спонсори на ЦСКА и “Левски”.

Стратега даде мнението си и за утрешния двубой със Спартак (Плевен): “Един мач независимо от коя група е, трябва да има сериозност от самите състезатели и треньорите. Ако искаме да ни бъде леко, трябва още от днес и утре този мач да бъде... Независимо, че те са от другата група. За тях знаем, че играят техничен футбол, млади момчета са. Неслучайно в класирането са в тройката в тяхната група. В Плевен имаме много добри спомени от миналото. От наша страна отсъстват двама футболисти – Зику, поради заминаването за негови лични преговори и окончателно трябва ръководството да знае дали ще разчитат на него. Мораес е контузен. Тях ще ги заместят резервите. Отиваме да победим, за да видим някои от следващите отбори да се падне на нашия отбор.”

“Независимо какъв ще бъде теренът, каква ще бъде публиката, нашите футболисти трябва да се съобразят. Доста се изписа, доста говорим след този равен мач (б.р. – има предвид срещата с Лудогорец). Смятам, че това, което ги виждам по лицата, нито един не е унил”, допълни още Пенев.

“От 5 декември ще говорим за нашата селекция. До 7-м ще тренират всички, от там нататък пускаме едната група, а до 15-и ще останат някои. Ще имаме две контролни срещи. Първата е със Спортист Своге на 12-и. Ще вземем наши момчета, които са преотстъпени, наши момчета от Академик и футболисти на проби. И Томи Костадинов е поканен на тези тренировки, надявам се, че не е забравил ЦСКА и ще се яви. Очакваме Шеридън, тъй като той все още е наш състезател. След старата година винаги има нови футболисти. Това е професията. С някои ще се разделим. За Райс Мболи проблемите ще са разговорите с Криля Советов. Когато се разберем с тях, ще се разберем и с него. Неговото желание е 50 на 50", допълни легендарният наставник./БЛИЦ