Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев посъветва БФС да организира мач с Франция. Повод за думите на Стратега е наближаващият 17 ноември, на който през 1993 година бихме “петлите” на “Парк де Пренс” с 2:1.

“Трябваше нашата федерация да направи един мач, станаха 20 години, 25. Правят един юбилей на Лечков в Сливен. Трябва да възбудят нашите фенове”, заяви Чичо Митко, който беше гост на ТВ7.

“Вярвам на Херо, че ще пребори първенеца в първенството. Давам единица”, прогнозира Стратега.

Легендарният специалист разшифрова и своя прочута фраза “бързай бавно”: “Какво трябва да кажа. От дадения спорт, футболът, трябва много да се мисли, да мине през мозъка, да слезе към крайниците и да се решава. В отделни моменти средните хора, анализи когато се правят на терена, трябва да коментират много. Трябва да имат контакт със своите.”

За предложение да бъде кръстена трибуна на стадион “Българска армия” на негово име по пример със Сър Алекс и Манчестър Юнайтед, Димитър Пенев каза: “Много перипетии, много трудно ще бъде. Някои фенове ще кажат: “кой е този”. Има много фактори за това.”

"Има градове, в които хората си ходят на мачове. По това време вече реколтата е прибрана, гроздето и зелето са направени и всеки може да отпочине", добави легендарният специалист.

“За победата над Аякс през 1973 година ни дадоха премия от 80 лева. Двама генерали ни раздадоха по 40 лева. И до ден днешен не знам защо прекръстиха ЦСКА и “Левски” на Витоша и Средец. Бъзикаха ни, че едните сме кашкавали, а другите - цигари. Левскарите обаче пак бяха по-богати, все пак кашкавал се продаваше в магазините, а цигарите по будките. Двата отбора имахме рейсове, чавдарки. Ние се возехме в червен автобус, а "Левски" в син. Веднъж пътувахме за мач с Академик (Свищов). Спряхме на Правец за по цигарка и се засякохме с "Левски", които бяха тръгнали към Враца за мач с "Ботев". Тръгнахме, 10 километра, 15, и викам на шофьора: "абе, момче, това не е пътят за Свищов, отиваме към Искърското дефиле. Върнахме се и пак се засякохме с "Левски" в Правец. Такива истории, колкото щеш", спомня си още Стратега./БЛИЦ