Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев заяви, че съдията също е повлиял за изпуснатата победа и равенството 2:2 с Лудогорец.

“Този мач ще остане в историята на нашия клуб и в историята. Ние водим играта през първото полувреме, с резултат и игра. Второто - не зная, учудващо, това което говорихме на почивката с опитни футболисти, с резултат добър за нас, се направиха грешки и най-вече грешки по отношение на това, което искахме да направят през второто полувреме. Да има повече задържане на топката, да няма чистене безогледно. От друга страна никой път не съм упреквал съдийството, но по средата, преди първия гол да получим в нашата врата имаше толкова авантажи за тях. Ние правехме грешки, но и той правеше грешки и това даде стимул на Лудогорец”, заяви Стратега.

“Ние пропуснахме много положения, Делев не е във форма, която беше преди няколко месеца. Един Зику, но днес нямаше късмет. Това са хора, които разчитаме в атака. Не случайно преди няколко дни казах, че Лудогорец е лидер, но ние направихме куп грешки. Не трябва да говорим постоянно за изплъзване на титлата. Има още 15 мача, последните ни срещи бяха много тежки, с водачи на първенството”, допълни треньорът.

“Предстоят разговори с ръководството, до този момент една дума не сме говорили за селекция. До този момент няма нито един сериозен разговор, не знам дали има покана към някой от нашите играчи. Говори се за Зику, Делев, но досега няма нито един. Трябва корекция, един Крачунов, млад надежден, прави грешки. Капитанът също направи грешка и тя стана фатална. Делев постоянно се движи напред, но няма ситуация. Все пак сме равностойни точки, само головата разлика, но бях сигурен, че ще спечелим мача”, каза още Чичо Митко.

Пенев коментира и думите на фен, който го оцени като изчерпал се за треньорската професия: “Не го знам кой е този фен, всеки има право да коментира, кой се е изчерпал и кой не. Той, ако иска да дойде да ми подскаже. Този фен трябва да е много професионалист. Ако беше загуба, той щеше да прави други невъзможни неща.”/БЛИЦ