Димитър Пенев продължава да се води старши треньор на ЦСКА в документацията на БФС вече повече от половин година след уволнението му, научи БЛИЦ. Причината за това се крие във факта, че “армейският” клуб дължи пари на Стратега, съобщиха наши източници. Става въпрос за 3 заплати от времето, когато Пената водеше тима, както и за още 3, които той не е получил като компенсация при изгонването си през февруари. Финансовото възнаграждение на Димитър Пенев като наставник на тима бе 20 000 лева месечно, което общо прави 120 000 лева. Тъй като клубът не се е издължил на Стратега, той на книга все още е старши треньор, а неговият племенник Любослав е вписан като помощник-треньор.
Пената в момента не заема никаква длъжност на “Армията”, макар че бе обявено назначението му в ръководството като член на Управителния съвет. Казват, че от доста време той не се появявал в Борисовата градина.
“Димитър Пенев е поредният, който очаква пари от ЦСКА. Засега има пълно мълчание от страна на новото ръководство. Поне на този етап той си пие спокойно питието и не възнамерява да предприема мерки. Но, ако няма развитие, не се знае”, заявиха пред БЛИЦ приближени до футболен №1 треньор у нас за ХХ век.
Междувременно се разбра, че в Борисовата градина е пристигал факс от ФИФА, свързан с друг финансов казус – “Зе Руи”. Световната централа предупреждава ЦСКА, че ако “червените” не се издължат на португалеца в 14-дневен срок, ще бъде заведено дело срещу тях.