Треньор №1 на България за XX век Димитър Пенев ще бъде селекционер на най-добрите участници от аматьорския футболен турнир Каменица ФЕНкупа 2011, които ще получат шанс да премерят сили с героите от Мондиала в САЩ през 1994 година.

Най-големият турнир за аматьори в България ще се проведе за девета поредна година. През 2010 година участие в надпреварата взеха 2000 отбора от 28 града, в които се включиха 18 000 играчи.

“Тази година имаме амбицията да привлечен още повече участници. Този турнир сбъдва мечти”, заяви на пресконференция изпълнителният директор на Каменица АД Драган Радивоевич.

Организаторите са подготвили и две изненади за най-добрите в турнира. Първата е, че те ще бъдат водени от Димитър Пенев в мач срещу героите на българския национален отбор от САЩ, чийто капитан ще е Йордан Лечков. Именно Лечко ще подбере и кои са във форма и ще могат да се изправят срещу аматьорите. Втората изненада за победителите от турнира тази година е, че те сами решат кое европейско дерби да посети.

За избора на Звездния отбор на Каменица Пената ще има помощта на шестима селекционери – Георги Велинов, Живко Господинов, Златко Янков, Георги Славков, Ивайло Андонов и Петко Петков.

Партньор на Каменица ФЕНкупа 2011 е и БОК. “Това ще е една малка олимпиада”, сподели председателят на БОК Стефка Костадинова, която също присъства на пресконференцията в комплекс „Царско село”.

Тази година участниците в полуфиналите ще играят с екипи от Пума. Подготвени са екипи в шест цвята. Първите мачове са на 4 април в Плевен. /БЛИЦ