Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев даде поредната си пресконференция. Този път преди 1/16-финалите за Купата на България със Славия. Двубоят е на 23 ноември (сряда) от 13:30 часа на стадиона в Овча купел. И по време на днешния брифинг не мина без забележителни фрази в стил Чичо Митко. Публикуваме думите на Стратега без редакторска намеса.

- Всички знаем Славия и ЦСКА са турнирни отбори от миналото. Участията на Славия в националните купи навремето, УЕФА, ЦСКА в Шампионска. Очертава се като най-сериозният мач, който ни предстои утре за Купата.

-Какво е положението с Мишел Платини. След мача в Ловеч казахте, че сте го сменили заради контузия. Днес пише, че заминава.
-Контузия, никъде не заминава, не се коментира. Вчера направи преглед с доктора, стара контузия, която му пречи да бъде сега в подготовка за този мач. Срещу Славия ще бъдем без него. Може би някои от натежалите картони ще ги запазим, но засега нямаме решение. Има достатъчно време до утрешния мач. Следобед знаете тренираме един и половина, два без петнайсет. Готвим се всички, разчитам на тези 18 човека, които са в групата. Постоянно от тези два дни след мача с Литекс коментираме, че винаги има разлика по повод турнирните мачове за купата, трябва да бъдем внимателни. С доверие на някои от младите състезатели, все пак малко опит имат в първенство и купите. Но ще разчитаме на младите.

- На кои от титулярите, които играха срещу Литекс, ще дадете почивка?
-Засега не сме обявили за почивката. Вероятно на Коце Стоянов може заради картоните.

-Това означава, че сериозно подхождате към мача, няма да пускате млади?
-Това е един турнирен мач, знаете последните 2-3 години ЦСКА винаги беше проблем за тази купа. Съвсем нормално е да атакуваме и двете купи. Това е един мач турнирен, който конкретни задачи ще имат отделни футболисти, за да може да излезем победители.

-Разбрахме, че Мишел Платини остава засега и пропуска мача със Славия, но има ли шанс да играе с Лудогорец?
-Всичко е възможно, след мача ще преценим. Той беше контузен преди двубоя с Литекс. Също не беше напълно сто процента. Надяваме се тези 3-4 дни, днес има почивка, ще направи нови прегледи. Дали е старото място или ново, но докторът каза, че е старо.

-Ще ви бъде ли трудно да запазите Янис Зику, за когото се говори, че ще бъде продаден.
- Говорим за турнирния мач, който е утре, сега е много далече, края на декември. Нищо не мога да ви кажа, това го знаят ръководството. Каква е уговорката с неговия трансфер, имам предвид, когато е пристигнал в нашия отбор. Всичко ще бъде ясно, смятам, че от мен няма какво да крият.

-Кой ще пази срещу Славия?
-Този, който замени Мболи, ако е здрав (б.р. - Пената забрави името на Макенджиев).

-Какво впечатление ви направи Славия?
-Лош старт на Славия в шампионата. В последните мачове играят сполучливо, побеждават навън, навътре. Може би много от отборите, които ги срещнаха, са мислели, че Славия е много по-слаб отбор от миналата година. Те доказаха, че играят равномерно. Имат хората, които създават головите ситуации, имат един опитен голмайстор и виждате победите на Славия.

-Тренирате ли дузпи?
-В турнирите мачове, предстоящи и в миналото и в бъдеще трябва да се тренират. Но аз мисля, че в редовното време ще бъде ясно кой ще бъде победител.