Димитър Пенев отново трябва да се оправя с кризисна ситуация В ЦСКА. Стратега прие да помага на спортно-техническия щаб на отбора и да следи отблизо тренировъчния процес.

„На първо време е най-важно момчетата да се вдигнат. Предстои ни мач в Сливен. Вземем ли го, ще ни бъде по-леко. Лично аз ще искам реванш заради загубата там през 2008 година. Ще помагам с каквото мога, но не мога да тичам с футболистите вече. Приех поканата на шефовете, защото всъщност съм само един работник в ЦСКА и имам договор като такъв", коментира за „Тема Спорт" Пената след следобедната тренировка на отбора на базата в Панчарево, на която той присъства.

„В Сливен вероятно ще бъда на пейката. Трябва да уточним тези неща с ръководството. Правим нещата в движение. Но днес (б.а. - вчера) на тренировката казах на всички, че не бива да чакат само заплатите, а да играят силно за ЦСКА. Мисля, че вече е време играчите да го направят. При нас винаги е имало качествени футболисти. Има и млади. Ще взема някои от тях. Лошото е, че, както казах и преди, в защита сме много зле.

Има една приказка във футбола - отзад сме тантел марка. Затова настоях пред президента Димитър Борисов да върнем в клуба Узунчето (б.а. - юношата на ЦСКА Кристиян Узунов). Той доскоро играеше в Кипър, а аз още тогава казах на шефовете, че са направили грешка, като са го пуснали там", анализира Стратега./БЛИЦ