Футболната легенда Димитър Пенев коментира трансфера на Димитър Бербатов в гръцкия ПАОК. Пената бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия и отговори на въпроси за бъдещето на ЦСКА.
 
"Всички знаем, че е към края на своята кариера. Дай Боже, още 5 години да играе. Търсеха го от Германия, Италия, но желанието му беше да остане в английското първенство. Той все пак не е собственик на Манчестър, на Юнайтед, на Ливърпул... и не стана. Защо Бербатов не играе в ЦСКА? И сега в тима играят деца на 15-16 години, както и когато той беше тук. Същевременно и нашите фенове ще му простят. Знаете преди години за отношението към него, особено когато пропусна на „Герена“ едно 100-процентово положение и не остави много приятни впечатления. Защо не дойде?", попита Пенев.
 
Стратега говори и за случващото се в ЦСКА и призна, че все още няма яснота около бъдещето на клуба.
 
"След като аз не знам... Очакваме още наказания, може да се отнемат точки. Гриша Ганчев все още има трудности, защото не е заварил чист материал", заяви Пенев.

Той коментира и загубата от Норвегия с 0:1 в евроквалификация в София, играна в четвъртък.
 
"Не е приятно да се връщаме към мача с Норвегия. Очаквахме поне такава игра, че да има резултат за нас. Половин гол, но да е победа за нас. Не го видяхме. Има доста млади кадри от последните две-три години, а повечето играят извън България. Лично аз очаквах, че идването в България ще ги накара да покажат по-добри качества. За жалост, не видяхме настройката и изпълнението за един много сериозен мач", заяви Пената.
 
Бившият треньор на националния отбор коментира и проблемите с базите в родния спорт.
 
"В България не се строят стадиони. Само в Раград, къде другаде. Залата в Пловдив? Тя е напудрена, не е нова. Сега всички стадиони по селата са в тръни, има и някое друго магаренце", заяви Пенев.