"Притесняваме се от съдийството. Дано реферът бъде максимално обективен", заяви треньорът на "Ботев" (Пловдив) Петър Пенчев на пресконференцията си преди домакинството на Лудогорец. Мачът от 28-ия кръг на "А" група е в неделя от 15:15 часа. Както вече стана ясно, срещата беше поверена на Александър Костадинов, срещу когото "канарчетата" вече пускаха жалба. Това се случи след мач от миналия сезон именно с разградчани (1:1), в който реферът даде много спорна дузпа в полза на Лудогорец.

"Предстои ни важен мач с Лудогорец. След като отпаднаха от Купата, нашите съперници ще се фокусират върху "А" група. Те ще дойдат тук да се представят по-добре от последните мачове и ще играят за победа. Ние излизаме за първа победа в челната шестица. Готвим се напълно нормално за двубоя. Само Владимир Айтов не тренира. Алекс Колев води занимания, но не е готов за игра. Кристиян Казаков пък е наказан. Нямаме голяма вариативност в атака, не намерихме нужните хора през зимната пауза. Ще търсим флангови футболисти", каза Пенчев.

"Работим на тренировките да решим проблемите в нападение. Без последния мач, в останалите създадохме доста положения, но не реализирахме. Надявам се сега да имаме късмета, уменията и увереността да отбележим на Лудогорец и да победим. Винаги имам претеснения от съдийството. Надявам се сега реферът да бъде максимално обективен", добави специалистът.

"Гледах мача на Лудогорец с "Левски" за Купата. Шампионите изпуснаха шансовете си за гол през първото полувреме. Има отстъпление при тях, но си остават най-добрия отбор у нас. Разполагат с добри изпълнители, разиграват добре топката. Ще направим всичко да им противодействаме", каза още треньорът на "Ботев" (Пловдив).

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015