Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Петър Пенчев заяви на пресконференцията си преди гостуването на ЦСКА, че е крайно време "канарчетата" да победят "червените" в София. Двубоят от 25-ия кръг на "А" група е утре от 20:00 часа на "Армията". Пенчев съобщи, че преди мача има проблем единствено с травмата на защитника Ромен Инез, изключвайки трайно контузения Алекс Колев.

"Време е "Ботев" да победи ЦСКА на "Българска армия" и да развалим прокобата, която тегне над нашия отбор вече 30 години без победа над този съперник. Преди близо месец развалихме прокобата на "Лаута" и победихме Локомотив (Пловдив). Сега е време да го направим и на Армията", каза Пенчев.

На брифинга той бе попитан и за твърденията за нечестна игра в мача с Литекс (0:1) от страна на благодетеля на Лудогорец Кирил Домусчиев. "Няма да влизам в обяснителен режим със собственика на Лудогорец, нито ще коментирам думите му, че срещата ни с Литекс е била приятелска, защото това е обида към труда на нашите футболисти. Показахме, че сме стойностен отбор. Показахме го и в мача с Лудогорец в Разград. Видя се, че на двубоя с Литекс бе допусната грешка в наш ущърб, която можеше да ни донесе трите точки. "Ботев" отдавна доказа на всички, че играе честно", коментира треньорът.

"Подготвяме се нормално за мача с ЦСКА. Единственият контузен е Инез. Чака ни труден мач и двата тима ще се стремят към победата. Тимът, който покаже по-добра психическа устойчивост, ще се поздрави с успех. Готвейки се за мача видяхме позитиви в играта на ЦСКА от мача с Лудогорец", каза още Петър Пенчев.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите


Купа на България - сезон 2014/2015