Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев бе в добро настроение след победата над Литекс в Ловеч с 2:0. „Днес важното е резултатът. Да биеш шампиона на домашен терен е успех за ЦСКА. Заслужена победа, поздравявам феновете, момчетата. Беше тежка седмица, но ние и ръководството много бързо взехме мерки. Видя се, че може и без тези, които вчера се извадиха от отбора. Те не са напуснали, защото правилата трябва да се разглеждат по правилниците на БФС", бяха първите думи на наставника.

Той коментира червения картон на вратаря Райс Мболи: "Бяхме далече от ситуацията. Той напусна вратата, отиде да се разправя. Първият виновен играч е техният, следващият е нашият".

“Предварително знаехме кой е състава на Литекс. Това е шампион, един отбор който е голям фактор в нашето първенство. Съобразявахме се и с нашите възможности, тъй като знаете 2-3 седмици откакто съм старши треньор разглеждаме други въпроси. Сами си създаваме напрежение, трябва ни по-голямо спокойствие. Убедихме нашите момчета, че можем да направим успех тук. 15 минути в началото не бяхме това, което трябваше да бъдем, не контролирахме топката. 2:0 не е малък резултат срещу такъв противник”, анализира двубоя Пенев.

Както е известно Мишел Платини, не игра в миналия кръг, а днес бе сменен на почивката. Стратега обясни ситуацията така: “Платини направи една травма и смяната беше принудителна. Десетина минути остана на терена без да избързваме да проверим дали е добре. Оказа се, че травмата му е по-сериозна и направихме смяната. Мишел е добър футболист, той подписа и преди 2 месеца договор нов и на него трябва да разчитаме в бъдеще”.

“Не сме завърши първенството, знаете имаме мач с водача на шампионата Лудогорец в следващия кръг. Но преди това с една Славия за Купата е сериозен мач. Всичко зависи от разбирането на нашите футболисти, да изиграят 2 мача и после да отидат спокойни и без футболни ангажименти на почивка”, уточни треньорът в свой стил.

И накрая Пенев направи традиционен анализ на играта на своя тим в едно изречение: “Трудно се работеше от нашите нападатели и средните хора от задна позиция”.