Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев е изявил категоричното си желание бразилския халф на "червените" Маркиньос да играе поне в предстоящите два мача срещу Дери Сити в Лига Европа, информира "Гонг". Първият двубой е в четвъртък от 20:00 часа на стадион "Българска армия" и ще бъде предаван директно по PRO.BG.

Според източници от Борисовата градина, Пенев е провел дълъг разговор с играча, който неофициално обяви, че не желае повече да носи фланелката на отбора заради негативното отношение на феновете на клуба към него. По време на официалното представяне на ЦСКА за сезона срещу Интер (Баку) (1:1) миналия четвъртък, Маркиньос бе освиркван, както при появата си на терена, така и при всяко докосване на топката.

След мача той е заявил на спортно-техническия щаб, че няма желание повече да играе за ЦСКА, но ще продължи да тренира и да си изпълни договора. Вчера обаче, Пенев е поискал от бразилеца да преосмисли решението си поне за предстоящите първи европейски мачове на "армейците". Независимо дали ще го ползва като титуляр или ще го остави на резервната скамейка.

Част от ръководството на ЦСКА също е провело разговор с тарторите на агитката, за да смекчат отношението си към Маркиньос, който бе нарочен за един от основните виновници за изпуснатата титла през изминалия сезон. /БЛИЦ