Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев обяви, че завръщането в отбора на провилинилите се играчи, не означава, че те ще бъдат титуляри срещу Базел. На пресконференцията си преди двубоя с Базел, Пенев допълни, че остава оптимист и се надява на максимален брой точки от оставащите три мача в Лига Европа.

„За мен въпросът е приключен, след като ръководството взе своето решение и то бе пуснато в нашия сайт. Имаше футболисти, които бяха нарушили вътрешния правилник - тоест спортния режим на ЦСКА – и за това бяха отстранени за неопределено време от тренировъчния процес с първия отбор. Хубавото в случая е, че всичките играчи много бързо разбраха грешката си и поднесоха своите извинения, както пред треньорското ръководство, така и пред Надзорния съвет на клуба. Надявам се, те да са осъзнали грешката си и това нещо да не се повтаря. Приехме извиненията, дано да ни се реваншират. Докато аз съм треньор на ЦСКА, ще има ред и дисциплина, само така можем да израстваме. Това, че отново са в първия отбор, не означава, че утре ще започнат като титуляри или пък за в бъдеще ще попадат в групата. Това зависи от представянето им на тренировките”, заяни Пенев.

„Почти съм наясно с тактическата схема за утре и с играчите, които ще трябва да изпълнят моите указания. Но предстои една последна тренировка, тя трябва да завърши, всичко да е в реда на нещата и най-важното да няма контузии. За всички е ясно, къде се намираме в групата, на кое място, колко точки имаме. Аз съм оптимист, няма да се откажем до последно, тоест до последния мач от групата с Рома в София. Не съм казал, че ще играем по-добре от първата среща. Казах, че съм оптимист, и че се надявам, че ще спечелим максимален брой точки от следващите три мача. Дали ще стане – това е друг въпрос”, допълни треньорът на ЦСКА./БЛИЦ