Треньорът на лидера в “А” група Любослав Пенев обяви на днешния си брифинг, че от днешното дерби между Литекс и Левски зависят доста неща в класирането на шампионата.

“Предполагам, че ще бъде един сериозен и зрелищен мач, от който зависят доста неща – особено за класирането. Ако Литекс бие – добре за нас, ако завърши наравно – това е чат от играта. Въпреки това, ние се абстрахираме от представянето на другите отбори и техните мачове,” заяви треньорът на “армейците”.
 
“Не трябва въобще да се успокояваме от преднината ни от 4 точки в първенството. Следя внимателно, както по време на тренировъчния процес, така на и мачовете, да няма никакво отпускане. Първата ни задача е титлата, и после се интересуваме от Европа. Но пътят за там минава през шампионска титла. Разбира се, няма да се задоволим само с нея, тъй като търсим добро представяне в евротурнирите,” допълни Пенев.
 
“Нормално е да мисля за селекцията. Насочил съм вниманието си както в България, така и в чужбина. У нас има много млади и кадърни футболисти. Програмата ни за след шампионата е почти готова – от гледна точка на почивка и подготовка. Знам, че играчите ще са разочаровани от кратката ваканция, но за сметка на това през зимата ще почиват повече”, заяви Пенев.
 
„Трябва да се разследва, ако имат някакви съмнения, защото феърплейът е най-важен”, обяви треньорът на ЦСКА по темата, че Комисията по етика към БФС се е самосезирала относно съмнителните резултати на някои срещи от “А” група.
 
Пенев подчерта, че не иска да рискува със здравето на Йордан Минев и поради тази причина десният бек почти сигурно пропуска мача от 22 кръг с Пирин в събота. Минев получи контузия на глезена по време на закритата контрола с Люлин, но проблемът не е сериозен. Очаква се футболистът да е на линия за предстоящия мач с Вихрен в сряда./БЛИЦ