Любослав Пенев даде пресконференция след загубата от Чехия с 0:1 в последната световна квалификация.

„Изстисках футболистите като лимончета и дадоха максимума от възможностите. И само трябва да се гордеем, че имаме такива момчета. Те от самото начало схванаха идеите и нещата се наместиха, работата е като пъзел. И мисля, че стана доста добре. И отново благодаря на публиката. Тя разбира, разбира кога се играе добре и се полага голям труд. И това го виждат и веднага идват да подкрепят отбора. Хората подкрепяха неистово отбора през всичките 90 минути“, коментира Пенев.

„От един аутсайдер ние се появихме като силен фаворит за второто място и дори директно класиране. Изненадахме всички в Европа и особено отборите от нашата група. Въпреки мястото, което заемаме, се представяме на много добро ниво за мен. Никой не е очаквал с изключение на треньорския щаб, така че...Като цяло съм изключително доволен. Бяхме изненада и останахме в играта до последно. Аз съм убеден, че на нас трябва да се гледа с друго око. Хората, които тълкуват тази материя, трябва да видят нещата. Предполагам, че биха ни имали предвид за в бъдеще“, допълни 47-годишният треньор.

„Тези картони можеше да бъдат избегнати при добър самоконтрол. Не случайно им обяснявам всеки път. Трябва да контролираме емоциите, не може да се поддаваме. Ако всеки започне тук да ръкопляска, ще вземе първи жълт, втори жълт, айде и червен. Съдиите може да са прави в някои случаи, в някой не са. Картоните, които ни се показаха, бяха заслужени. Да си кривя душата ли?! Факт. Оплаквам се от това, че критерият е различен. Най-много ние сме си виновни, че не стигнахме до бараж“, завърши треньорът./БЛИЦ

ОЩЕ ОТ ЛЮБОСЛАВ ПЕНЕВ