ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Националният селекционер Любослав Пенев заяви след загубата с 0:1 от Украйна, че поставя много висока оценка на представянето на отбора през 2012 година. Спецът сподели, че има върху какво още да се работи.

"Нещата не се получиха днес. Негативен резултат. Затова са и тези контроли. Посредствено първо полувреме, второто опитахме да стигнем до гол, но не успяхме. А след като не вкараш, губиш", сподели Пенев веднага след последния съдийски сигнал на контролата срещу Украйна.

"Равенството беше реалният резултат, но не вкарахме. Тази контрола е изключително полезна. Играха нови футболисти, които не ги бях викал досега. Това е полезно - можем да правим 6 смени, да експериментираме. Убедих се, както аз, така и играчите, че имаме върху какво още да работим. Трябва да тренираме още", продължи националният селекционер.

"Каква оценка поставям на отбора за изтеклата година ли? Давам много, много висока оценка. Това е нов отбор, с ново ядро основни футболисти. Тази контрола е част от изграждането на новия отбор. Но несъмнено оценката е много, много добра", заяви Любослав Пенев.

"Щеше да бъде хубаво да завършим годината с положителен резултат. Не заслужавахме да загубим. Никой в националния отбор не трябва да мисли, че сме направили много. Имаме още много да работим, да поговорим с момчетата, да се коригират някои сериозни пропуски, които допускаме. Не съм съгласен да играем две различни полувремена. Първите 38 минути хаотична игра, и едно второ – коренно различно полувреме. При всички случаи не го разглеждам като загуба от гледна точка на резултата, а като загуба в игрови план. Говорихме на полувремето малко, след мача също малко, в никакъв случай не искам да ги натоварвам. Ще имаме време да анализираме този мач. Сега най-важното е да се възстановят, каквото трябва да похапнат и да са готови за предстоящите им мачове. Аз се грижа за здравето на футболистите. Това е първата задача към тях в момента", продължи националният селекционер.

"Доволен съм от включването на Иван Цветков и Маркиньос", добави Пенев.

"Идеи и плановете, които имахме треньорите, се реализират. Една основна група - ядро, която да повлича напред националния отбор вече е на линия, футболисти, които присъстват на всички лагер сборове. Започва да се оформя новият отбор. За днешната среща средната възраст на футболистите ни е 27 години, включително и Ники Михайлов, който се контузи. Това е хубаво. От последния мач с Чехия, отборът, който го завърши, е със средна възраст 25 години", каза спецът.

"В тези три мача, които изиграхме вкъщи, посещаемостта беше добра. Тя се покачва всеки мач. За днес, нормално, контрола, работен ден, 6 часа, хладно е", коментира още Любослав Пенев.