Треньорът на Литекс Любослав Пенев още в началото на изявлението си след отпадането от Динамо (Киев) заяви, че ще бъде лаконичен, тъй като вече всичко е казал. "Оранжевите" загубиха с минималното 0:1 в Украйна и с общ резултат 1:3 напуснаха Лига Европа.

"Аз съм доволен от момчетата. Представихме се добре. Достойно, това е. Затваряме страницата в Европа и се концентрираме върху първенството. Излишно е да повтарям нещата", обясни Пенев.

"Създаваме възможности, но трябва да вкараме гол", прекъсна спецът въпрос за поредните нереализирани шансове.

"Том има оплаквания от една седмица. Разговаряхме и преценихме, че не е в състояние да започне мача, и даваме път на другите", обясни пред "Гонг" наставникът за контузията на бразилеца.

Запитан, а сега накъде тръгва Литекс, Пенев отсече: "Към София. Имаме тренировки. Стягаме се за първенството."

"Няма да говоря за нито един футболист отделно. На този етап не мога да искам повече от тях. Това е, което можем. Вече не мислим за Европа", продължи Пенев.

"След тези 4 мача с Висла и Динамо, видяхме, че ни остават много неща, върху които да работим и да научим", каза треньорът на Литекс.

На въпрос дали очаква спекулациите за негова смяна след отпадането от Европа, в типичен стил Пенев каза: "Какво да направя?! Всичко е наред. Друго нещо?! Благодаря ви." /БЛИЦ