Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3! 

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Любослав Пенев заяви на днешната пресконференция, че тимът му се подготвя за победа срещу Италия. Световната квалификация е в петък от 21.45 часа.

"Рецептата за мача в петък е ясна на помощниците и играчите - тренираме, мислим и чакаме. Не случайно днес ще водим занимание на стадион "Васил Левски". Състоянието на терена е отлично, за двубоя в петък ще бъде перфектно. Не случайно ще тренираме сега, за да не си пречим с гостите утре. Те ще имат достатъчно време да видят терена в четвъртък."

"Това е програмата, която избрахме - 3 домакинства и едно гостуване на Чехия. Играем у дома, пред нашата публика. резултатите са важни. Като казвам важни - гоним и се подготвяме за победа, ежедневно. Не харесвам приказки от сорта "ако може да измъкнем нещо". Този отбор се подготвя за победа. Нужда е пълна дисциплина по време на целия двубой. Нека да направим това, което зависи от нас за трите точки във всеки един мач."

"Играем срещу един от най-силните отбори в света. Нека не повтарям историята, свързана с тях. Това че на някого не му се чува името често, не значи че е слаб играч. И те си имат цели. Но излизаме на терена 11 на 11 и трябва да правим това, към което се стремим. За подценяване няма да говорим. Отношението трябва да бъде еднакво без значение кой как се казва.

Силен и слаб противник не трябва да ни кара да бъдем спокойни или напрегнати. Непрекъснато обяснявам на тренировки, че трябва да сме близо до мачовия ритъм. Скоростта и интензивността трябва да бъде близка до двубоите. Не мога да разкрия какво съм запланувал за петък, защото това ще бъде джокер. Момчетата работят много добре и вярвам, че ще се получи интересен и динамичен мач", коментира Пенев.

"Първото ни предимство срещу Италия е, че играем вкъщи. Това е една причина да бъдем по-спокойни. Но наистина такова все пак може би ще дойде, ако съперникът ни подцени, но се съмнявам. Ние се стремим да променим нашата история в последните години."

"Всеки българин, където и да играе той, е в един разширен списък. За този мач това играчите. Видя се ситуацията с Бербатов. Изчаках го да ми каже, за да знам как да реагирам и извиках двама нападатели. Надявам се да няма контузии и всичко да мине така, както искаме. Момчетата тренират пълноценно. Някои са с леки оплаквания от последните си мачове, но са здрави и готови за битка."

"Не крия отбора. Това е начинът и методиката, по който работя. Знаете, че лагер-сборът е на Правец. Винаги, когато има желание, може да има видео репортаж, но не пълен или цял. 10-15 минути максимум. Момчетата са на разположение, но стига това да става организирано.

За малкото време, в което съм начело, съм доволен от тях. Аз като нов треньор и може би с една нова селекцията. Нещата се получават. Сигурен съм, че имат какво да покажат в новите срещи. Да, в последно време не можем да се похвалим с добри резултати, но избрах така програмата заради нас самите. Три от четирите мача да са в София. Това е добър сигнал за нашата публика да бъде с нас на стадиона", каза още българският селекционер.