Tреньорът на Литекс Любослав Пенев ще решава едва утре дали да използва капитана Небойша Йеленкович в предстоящия двубой с Черно море от 5-ия кръг в "А" група. Мачът е в събота от 20:00 часа в Ловеч.

Йеленкович вече тренира с основната група, но дали ще бъде титуляр, ще се разбере в последния момент. Сръбският халф лекува травма в глезена в последните три седмици. Френският защитник Максим Жос и бразилската звезда Том, които също страдаха от контузии, вече са на 100% готови и ще бъдат на линия за важния мач на шампионите срещу един от лидерите в класирането.

"Нямам никакви притеснения за мача с Черно море. Познавам отлично моя отбор, а също така и противника, които са много сериозен състав. Направиха силни мачове. Неслучайно са сред лидерите. Но в началото на първенството всеки има нужда от точки и ние излизаме за победа, защото тя е много необходима за нас", заяви Пенев на традиционния си брифинг.

"Черно море е един добре подреден отбор, добре сглобен. Отбор, който обича единоборствата. Имат футболисти, с които може да ни изненадат. Но ние ще вземем необходимите мерки", добави треньорът на Литекс.

"Откакто съм в Литекс съм доволен, че успяхме да изградим отбор със стил и оттам насетне непрекъснато се усъвършенстваме. Разбира се, времето не е много. Кратко е, смениха се някои футболисти. Но за мен е много важно, че отборът има почерк и всеки знае какво трябва да направи и в атака, и в защита. Не вършим нищо случайно на терена", каза още Любо Пенев.