Любослав Пенев ще дебютира повторно днес начело на ЦСКА. От 18:00 часа "армейците" се изправят срещу Берое в мач от 28-ия кръг на "А" група. Любопитното е, че Пенев за пръв път в своята треньорска кариера ще гостува в Стара Загора. Когато специалистът застана начело на "червените" за пръв път - през пролетта на 2009 година Берое беше в "Б" група. Когато пък заралии се върнаха в елита, то през есента ЦСКА беше домакин. Мачът обаче не се игра в София, а в Сливен, тъй като "армейците" бяха наказани с лишаване от домакинство. Срещата под Сините камъни завърши 3:0.

През есента на 2010 година Любо Пенев вече беше начело на Литекс. Той пое "оранжевите" в шестия кръг, а те вече бяха гостували в Стара Загора. Срещата завърши 1:1 с късен гол на Владислав Златинов.

Освен това Любо Пенев за първи път ще се изправи срещу Петър Хубчев по българските терени. Това е интересен и малко странен факт. Пътищата на двамата съотборници от златното поколение на националния отбор все се разминават. Двамата така и не се засякоха като играчи в България, тъй като Любослав Пенев замина за Испания след първите шест кръга на сезон 1989/90. Това беше първия сезон на Хубчев в "А" група, но "Левски" и ЦСКА се срещнаха след шестия кръг.

Като треньори също двамата ще мерят сили за първи път, тъй като през 2009 година, както и през сезоните 2010/11 и 2011/12, когато Пенев бе в ЦСКА и Литекс, Хубчев не беше треньор в "А" група.

Както е известно, наставникът на Берое е наказан за мача тази вечер и няма да стои на пейката.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015