Изпълнителният директор на ЦСКА Пенко Пенков даде интервю ден пред края на подготвителния лагер на отбора в Австрия. Ето какво сподели той за официалната интернет страница на клуба:

- Г-н Пенков какво видяхте в мача срещу Стяуа?
- Този мач ми хареса. Видях ЦСКА, който може да побеждава в българското първенство и има бъдеще.

- Докато бяхте в България притесняваха ли ви загубите, които ЦСКА записа?
- След тежките тренировки не съм очаквал нещата да се развият по различен начин. Това са учебни игри и не най-важното е резултатът. Трябва да побеждаваме задължително във важните мачове.

- Не е ли прекалено голяма селекцията и ще стигне ли времето за сработване?
- Селекцията или е голяма, или е малка. Като цяло доволни рядко има. Положително нещо в селекцията е, че засега са привлечени само български състезатели. Така по-лесно биха се сработили, тъй като повечето се познават.

- Ще успее ли ЦСКА да издържи с българската селекция до края на трансферния прозорец, тъй като идват и чужденци на проби?
- Лично аз не съм крил, че имам желание да играят повече български футболисти. Естествено всички ние съзнаваме, че във всеки един отбор по света има и чужденци. Така че не е въпрос дали ще устоим, а дали ще имаме достатъчно качествен чужденец, когото да привлечем и той да играе добре.

- Нямате ли притеснение, че тези футболисти никога не са играли в европейските клубни турнири?
- Със сигурност това би било оправдание, ако отпаднем от турнирите, но на този етап не виждам защо трябва да се притесняваме. Естествено, че турнирният опит е важен, но ние взехме и такъв играч в лицето на Светослав Петров. Някои други наши футболисти също имат опит.

- Приключи ли селекцията на ЦСКА?
- Докато не затвори трансферният прозорец, селекцията може да продължи. Тук вече и думата на Любо Пенев е важна. Той вижда в контролите на кои постове му трябват играчи и само той може да каже дали ни трябват още състезатели или не. Желанието на ръководството е не на всяка цена да привличаме куп нови играчи.

- Може ли да направите трансферен удар в двете посоки?
- Надявам се в посока реализация на някои футболист на ЦСКА в чужбина да направим удар. Вече от толкова време се говори за трансфери на играчи от родното първенство зад граница, но все още няма осъществен трансфер./БЛИЦ