Старши треньорът на “Левски” Пепе Мурсия говори пред медиите след победата с 5:0 над дублиращия тим на клуба в Правец. Това бе първата проверка на "сините" под ръководството на испанския спец. Головете за успеха днес реализираха Борислав Стойчев (17), Роман Прохазка (32), Владислав Мисяк (60), Илия Димитров (74) и Мики Орачев (78).

“Мачът може да го считаме като още една част от нашите тренировки. Резултатът нямаше значение, тъй като днес, който и да спечелеше, печелеше "Левски". Най-важното е да влезем в ритъм и да започнем да намираме верния ритъм за мачовете, да натрупаме опит, игрови минути и да видим какво сме свършили в тренировъчния процес. И така да добием първи впечатления от това, което се опитвам да прокарам в тренировките, заяви Мурсия.

- Нови попълнения? В крайна сметка това са играчите, с които разполагаме, това са играчите, които в момента тренираме. Независимо кои ще дойдат, всички трябва да станат едно цяло и да преследват целите на клуба. Ще напредваме бавно, но без да спираме. Най-важното е, че тези, с които разполагам, оправдават очакванията, създаваме добър ритъм на работа, доста добър колектив виждам, че можем да направим, и тези, които ще дойдат, вече трябва да се адаптират към установените правила – това, което вече сме направили като колектив и като отбор.

Малко по малко, въпреки че времето до началото на шампионата не е толкова много, вървим добре, хванали сме правилния път и в крайна сметка всичко ще завърши добре за “Левски”. Защо се спряхме на Валери Божинов за капитан ли? Той има достатъчно опит и характер, за да бъде един от капитаните на отбора. Както знаете, да носиш капитанската лента на "Левски" е доста голяма отговорност, така че това е нещо, което задължава всеки, който я сложи.”

Да наблюдават дебюта на испанеца в града пристигнаха абсолютно всички шефове - Тодор Батков, Иво Тонев, Георги Иванов-Гонзо, Константин Баждеков и Даниел Боримиров. Следващата проверка на "сините" е на 27 юни срещу Монтана отново в Правец.