Дунав (Русе) привлече изключително класния бранител Самуел Инкоом, информираха от клуба. Десният краен защитник и бивш национал на Гана, подписа договор с "драконите“ и ще бъде част от състава на Людмил Киров в предстоящите двубои от Първа лига. БЛИЦ първи разкри, че Инкоом подсилва закъсалия тим от Русе.

Той е роден на 1 юни 1989 г. в Гана. В родината си изгрява през 2008 г., когато заиграва за 24-кратния шампион на страната Асанте Котоко. Година по-късно е вече футболист на швейцарския Базел, с когото печели дубъл (шампион и носител на купата на страната) още в първия си сезон. Записва силни мачове в Шампионската лига срещу Байерн (Мюнхен) и Рома. След това играе последователно за елитните Днипро в Украйна, Бастия във Франция, Платаниас в Гърция, Ди Си Юнайтед в САЩ, Боависта в Португалия и Анталияспор в Турция. През сезон 2016/2017 бе за кратко част и от родния Верея. 

Самуел Инкоом е неизменна част и от националната селекция на Гана. Той е световен шампион с „черните звезди“ в първенството до 20 г. през 2009 г. и със сребърен медал от Африканската купа на нациите през 2010 и 2015 г. Част е и от отбора на родината си, който игра на световното първенство в Бразилия през 2014 г., записвайки равенство 2:2 в груповата фаза срещу тогавашния шампион Германия.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019