Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев обяви, че атаката срещу тима в последно време е била тенденциозна. В интервю за “Гонг” специалистът изрази увереност, че съдиите не помагат на неговия отбор.
 
“Не е приятно това, което се изписа по наш адрес. Искаха да опетнят името ни. Изключително негативно отношение към нашия отбор. Това е тенденциозно. Срещу “Ботев” (Пловдив) се получи оспорван мач. Имахме повече ситуации за гол и закономерно спечелихме. Претенциите за дузпа! Ако сте гледали снощи мача от Шампионската лига, там също не бе отсъдена подобна дузпа. При втората ситуация имаше двама футболисти в засада. Топката беше насочена към тях, така е решил съдията. Аз съжалявам, че от ситуациите, които имахме не отбелязахме втори гол. Решението за преиграването на мача бе съгласувано с мен и с футболистите,” заяви Петев
 
“Как може да бъде дадена дузпа срещу Лудогорец, когато вратарите ни за цял мач играят по 5-6 пъти с топката? Съдиите твърдо не ни помагат. Имаме достатъчно добър отбор. Обвиненията ще ни направят по-силни. Разполагаме с добър колектив. Напрежение не е имало. Тези информации бяха тиражирани умишлено, за да се дестабилизира отбора. Знаем откъде идват атаките. Предполагам, че те ще продължат до края на първенството,” коментира треньорът на Лудогорец.
 
“Не искаме играчи от Рапид (Букурещ). Това е поредната спекулация. Няма да издам какви футболисти търсим. Сигурен съм, че може да пробием в европейските турнири. Видяхте, че бяхме на крачка от отстраняването на Динамо (Загреб). Нямахме шанс. Надявам се следващия път да бъдем по-убедителни. Имам уверение от Кирил Домусчиев, че разчита на мен. Не може само да те хвалят. Аз очаквам атаките и не обръщам внимание,” категоричен е специалистът.