Националният селекционер Ивайло Петев похвали футболистите си след победата с 2:0 над Македония в Скопие. За "трикольорите" това беше втори пореден успех след изненадващото 1:0 над Португалия преди дни.

"Доволен съм от момчетата, особено през втората част. През първата бяхме объркани, може би и изморени от пътуването. Доволен съм, това ни дава още по-голямо самочувствие. Футболът е игра на голове. Доста мачове сме играли блестящо, но винаги остава резултатът. Това е футболът - от малко ситуации да отбелязваш голове. Радвам се, че днес го направихме и спечелихме", коментира селекционерът на България.

"Това е доста добре. Имаше леко отпускане, умора. Но всички бяха концентрирани. Победата е много важна. Доволен съм от този цикъл, в който бяхме тези десет дни. Това ще донесе увереност и на нас, и на всички българи. Има още върху какво да работим. За тези два мача имах само две тренировки, а така е трудно да се обхванат всички компоненти. Това не е оправдание, а реалност, която просто отчитам", обясни Петев.

"Ще викам тези играчи, които преценя, че са нужни на отбора. Футболисти, които се представят на ниво и които отговарят на моите виждания. Възможно е от юни да има нови чужденци. Имаме доста време до тогава. Няма да спра да посещавам мачовете. Преценявам кой е нужен", добави националният селекционер.

"Ние нямаме такива звезди, каквито имат топ отборите. Винаги съм оптимист, но тези две победи ме правят още по-голям оптимист", завърши Петев.