Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев и неговият щаб се завърнаха в България след 20-дневен стаж в Испания. Младият специалист говори за селекцията в тима и за това дали аржентинската звезда на Парма Ернан Креспо ще заиграе в лидера в "А" група.

"Ернан Креспо няма да играе в Лудогорец. Ще има нови хора - минимум двама-трима играчи от Европа. Сега е малко по-труден момент за разлика от лятото. Ще направим всичко възможно да вземем добри футболисти, за да може да изглеждаме по-убедителни през пролетта. От това колко играчи ще вземем зависи колко ще освободим. Програмата за подготовка е ясна. Ще имаме два лагера - в България и Анталия", заяви пред "Спортал" Ивайло Петев.

Наставникът на Лудогорец сподели и впечатленията си от стажа в Барселона, Еспаньол и Валенсия.

"Беше доста ползотворно. Имаше много интересни и нови неща. Бях в Барселона, Еспаньол и Валенсия. Наблюдавах две тренировки на Виляреал. Доволен съм. В Барселона говорих с човека, който е под Андони Субисарета в йерархията на клуба. Беше доста добре настроен към нас. Разговаряхме близо час за структурирането на клуба, кой каква длъжност изпълнява. Въобще не можем да се сравняваме с Барселона. Трябва да работим в насока българският футбол да не е на това място, на което се намира в момента", сподели Петев.

"Ние сме млад клуб и трябва да се развиваме във всяка една сфера. Както аз, така и помощникът ми, и двамата кондиционни треньори, и директорът на школата трябва да трупаме опит от такива отбори. Това беше причината всички да бъдем заедно. Прекалено много шум се вдигна около преминаването на Иван Йовановски от ЦСКА в Лудогорец", допълни треньорът на лидера в "А" група.