Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев призна, че иска тимът да надгради досегашното си представяне по време на турнира „Кирин Къп“, който ще се проведе в Япония. Тази сутрин „лъвовете“ отлетяха за участието си в надпреварата, в която ще участват още Япония, Босна и Херцеговина и Дания.

„Няма промени в състава. Групата от последните два дни заминава за Япония. Доволен съм от момчетата, които тренираха, но имаше хора, които дойдоха в последния момент - всички знаят каква е причината. Остават ни две тренировки, които да направим там. Тогава ще съм наясно кои 11 ще започнат първия мач", обяви Петев преди заминаването.

"В края на сезона на никого не е приятно да бъде на лагер, но такава е нашата професия. Надявам се в дните преди мача да се настроим на вълна за този турнир и да се представим на ниво, за да защитим на 100% честта на нашата родина. Нямам много подробна информация за съперниците, но съм гледал всеки от тях. Най-добре познавам Япония. Срещу тях ще се изправим първия мач. Доста сериозен отбор. Чака ни труден мач", допълни селекционерът.

"Виждам в играчите желание за успех и това е повече от прекрасно. Трябва да се потрудим и да усъвършенстваме. Трябва да надградим. Това е, което искаме. Твърде малко време е минало, за да кажа нещо повече за дебютантите. Ще видим как ще се представят в мачовете. За момента съм доволен от всички", призна Ивайло Петев.