Националният селекционер Ивайло Петев не скри разочарованието си от представянето на избраниците си срещу Люксембург в първата среща от квалификациите за Мондиал 2018. "Трикольорите" стигнаха до трите точки - 4:3, но до последно трепериха срещу считания за пълен аутсайдер в групата състав на Люксембург.

"Ако трябва да съм честен, очаквах тежък двубой, но чак такова нещо - не. Допуснахме недопустими грешки в защита. Всичко се случва във футбола, затова не бива да хвърляме вината персонално върху този или онзи. Трябва да анализираме представянето си и да коригираме пропуските. Ще наблегнем особено върху играта си в защита, защота там бяха големите пропуски. В случая ние предоставихме на съперника три или четири ситуации, от които да ни отбележи”, коментира Петев след мъката на "Васил Левски".

“Божидар Чорбаджийски и Антон Недялков имат бъдеще в националния отбор, въпреки че допуснаха елементарни грешки. Те са млади и е нормално да има известно притеснение. До полувремето Люксембург не ни притесни с нищо. Възможно е да е имало подценяване при някои от играчите, но на този етап трите точки са най-важните. Оставам оптимист. Това, че сме допуснали неточности, не бива да ни обезсърчава. Трябва да сме уверени, да работим върху грешките и да се стремим да не ги допускаме повече”, допълни още Петев, който призна, че е възможно да повика някои нови футболисти за предстоящите на 7 и 10 октомври гостувания на Франция и Швеция.

"Нормално е да има колебание, но е нормално при такива млади момчета, които грешат. След 30 дни може и да има и нови лица", добави Петев.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​