Фаворитът за селекционер на България Ивайло Петев заяви, че няма как да стане послушко. Вестник "ШОУ" и БЛИЦ отдавна разкриха, че именно разделилият се с АЕЛ (Лимасол) специалист е фаворит за нов наставник на "трикольорите".

"Не съм чул какво е казал Любослав Пенев. Няма начин да се превърна в послушко", заяви Петев в Актуално студио „Дерби”.

"Говорих с президента на БФС Борислав Михайлов относно това да поема националния отбор. Готов съм за всякакви предизвикателства, включително и да поема България. Радвам се, че има интерес към мен, тъй като България е над всичко. Ако трябва да бъда честен, имам и други оферти. До няколко дни трябва да взема решение, което е най-доброто за моята кариера. Сигурен съм, че всички са смятали, че когато поех Лудогорец, ще бъда сменен след няколко кръга", каза още бившият треньор на разградчани.

"Водих преговори с Гонзо, но нямаше начин да сменя клуба. Просто договорът ми с АЕЛ не ми позволяваше. Имам претенции към ръководството на кипърския клуб, тъй като те бяха причината да не премина и в отбор от Азербайджан. Държаха да остана още една. Сам съм си мениджър", завърши Петев.