Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ивайло Петев призна, че спирането на голяма част от играчите за контролата с Румъния му създава проблеми. Срещата е на 7 февруари в Анталия, а редица от основните играчи на България няма да вземат участие.

„Ситуацията относно контролата с Румъния се оказа малко по-деликатна. Направихме всичко възможно тя да стане факт, но тук до голяма степен е необходимо да имам изключително голяма подкрепа от клубовете по простата причина, че няма официална дата от УЕФА и ние не можем да задължим играчите да дойдат на лагер. Моята идея беше да събера по-голяма част от хората, които ще участват в квалификацията с Италия, те да разберат вижданията ми, да бъдем по-близо един до друг, за да може да имаме по-добра загрявка преди важната евроквалификационна среща", сподели националният селекционер пред БНТ.

"Липсата на играчи като Тонев, Николай Михайлов, Гълъбинов и т.н. ще даде път на млади момчета, които не са попадали в плановете ми. Ще обърна по-голямо внимание на тях", сподели още Петев.

"Румъния има 12-дневен лагер с две контроли, а ние едвам измъкваме три-четири дни и една контрола. Искам хората да помагат. Все пак това е национален отбор, национална кауза", допълни още Петев.

Наставникът заяви, че вече е провел сериозен разговор с Ивелин Попов, а името на новия капитан, ако има такъв, ще бъде разкрито непосредствено преди мача с Италия на 28 март в София.

"Обичам да съм в ситуация на подценяване. Това още повече ме амбицира. Нека тези хора продължават в същия дух. Аз залагам на красотата във футбола. България трябва да атакува като Испания, да се защитава като Италия и да има дисциплината на Германия", завърши Петев.