Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев коментира интересни въпроси в студиото на „Зона спорт”.
Бившият треньор на Лудогорец призна, че връщането на Димитър Бербатов в националния отбор към момента не е актуална тема.

"Говорил съм с агента на Бербатов един път. И към днешна дата това е. Нищо повече не мога да ви кажа”, обяви треньорът. Той говори и за предстоящите европейски квалификации.

"Рубиконът на тия квалификации е мачът с Италия. Притеснения нямам преди мача с Италия. Трябва да сме позитивни, излизаме да се надиграваме. Надявам се, че ние ще сме победители. Надявам се да се представим на ниво и съм повече от сигурен, че ще играем доста добре и ще имаме шансове. Имаме играчи, които не са изиграли до момента най-добрия си мач за България и тези мачове предстоят. Поздравих играчите след мача с Румъния, играха амбициозно и това е пътят, който ще следваме. Преди тръгване за контролата казах, че ако някой от тези играчи се представи както искам, той ще получи покана за квалификацията. Има обаче цял месец до мача с Италия. По-добре да ми е труден избора и да умувам на кои играчи да заложа, отколкото обратното. Лагерът мина повече от добре, атмосферата беше изключително добра и неслучайно тия момчета играха с такъв хъс и такъв заряд. Контролата беше изключително полезна и ще се стараем да има максимален брой контроли. Това беше и едно от условията ми преди да приема поста”, заяви Петев пред „Зона спорт”.

Спецът не се притеснява от думите на Венцеслав Стефанов, че трябва „да има дупе”. "Ивайло Петев ще има картбланш от БФС, но само ако има дупе. Дано не започне да се навежда на някои футболни президенти. Трябва да има смелост", каза преди време „белият” бос.

"Следвам моя път, не се притеснявам от думите на Венци Стефанов. Знам какво трябва да направя и ще го направя”, убеден е треньорът на националите.