Новият селекционер на българския национален отбор Ивайло Петев отвърна на Иван Вуцов, който го нарече неопитен и неподходящ избор за представителния ни отбор.

„Аз нямах опит и когато Лудогорец влезе в „А” група, а какво се случи?”, отвърна с риторичен въпрос Петев в „Шоуто на Слави Трифонов”.

„Трудно е, но не е невъзможно. България е футболна нация. Ние сме имали футболисти и един ден пак ще имаме. Оказва влияние, че нямаме класиране на голям форум от толкова време. Не мисля, че ние нямаме футболисти. Имаме футболисти, трябва да направим отбор. Аз съм много голям оптимист. Това не е невъзможно. Преди 15 или 20 години Италия с Кабо Верде, примерно, 8 или 9 на нула. Сега шансовете са много изравнени и видяхме на изминалото Световно първенство какво се получи. За да се класираш на голям форум трябва да биеш преките си конкуренти, ние ще направим всичко възможно”, сподели оптимистично националният селекционер.

„Почувствах се много горд когато Борислав Михайлов ми се обади, за мен е чест да водя националния отбор. Разговорът ни не беше чак толкова дълъг. Той ме пита как е минала работата ми в Кипър, но това е една много висока оценка за моите качества”, каза още Петев.

„Относно базите – това е основното нещо. Без помощта на държавата няма как да се оправят нещата с базите. Да имаме поле тия наши млади футболисти да се развиват и един ден да имаме национален отбор като тоя преди 20 години. Без инвестиции няма как да стане. Трябва да направим всичко възможно да произведем тези футболисти. Ние сме талантлива нация, но не бива да пренебрегваме базите”, завърши националният селекционер.

Нашата група "Н" за европейските квалификации