Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев се прибра след жребия за квалификациите за Мондиал 2018, който се тегли в Санкт Петербург в събота. Както е известно, „лъвовете“ попаднаха в една група с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург.
 
„Аз и след жребия казах – попаднахме може би в една от най-тежките групи с изявени два фаворита в лицето на Холандия и Франция. Това е нашият жребий и трябва да се съобразим с него. Длъжни сме да преследваме шансовете, които имаме. По никакъв начин не отписвам Швеция, но моето мнение е, че Швеция не е това, което беше преди. Освен победа нищо друго не можем да очакваме (срещу Беларус и Люксембург) – както вие, така и аз. Футболът е доста изравнен в днешно време и трябва да сме концентрираме във всеки мач”, коментира Петев на летище София.
 
„Ако трябва да бъда честен, очаквах малко по-благосклонен жребий. Ще играем срещу доста сериозни отбори и отборът ще отбележи израстване. Това ще бъде един голям тест за нас. Следващите квалификации са доста далеч, сега се концентрираме върху това, което ни предстои – мачовете срещу Норвегия и Италия. Повече сметки в дългосрочен план ще правим след края на този цикъл,“ добави националният селекционер.
 
В същото време специалистът е изненадан от факта, че играчи като Владимир Гаджев и други, на които той смята да разчита все още са без отбори: „Не е много приятно. Естествено, че следя всеки един от тях, ала това не е моя работа. Това е политика в клубовете. Ние трябва да се концентрираме върху предстоящите мачове.“