Селекционерът на националния отбор на България Ивайло Петев даде пресконференция в Палермо преди утрешния мач от Група „Н“ на квалификациите за Евро 2016. Двубоят на „Ренцо Барбера“ стартира в 21:45 часа.
 
„Как ще се отрази на играта ни липсата на шансове за класиране на европейското първенство, ще видим утре. Играем срещу водача в групата. Надявам се да стане добър мач и по-добрият да победи“, обяви Петев.
 
„Трябва да сме по-убедителни и по-смели. Ще търсим своите шансове в този сблъсък. Искаме да се представим на ниво и не подценяваме нищо в зависимост от последователността на двубоите ни“, анализира селекционерът.
 
„Най-вероятно Чочев ще играе и се надявам да се представи добре. Нямаме причина да не го ползваме в този двубой. За жалост, твърде малко играчи имаме в чужбина. Надявам се в най-близко бъдеще още български футболисти да попаднат в отбори като Палермо, дори и по-добри. Нека играят в Серия „А“, заяви специалистът.
 
„Колкото до Божинов, той има проблеми отпреди десетина дни, което наруши подготовката му. Ще преценяваме в последния момент за него. Надявам се утре всички играчи в нашия отбор, които участват, да се противопоставят по най-добрия начин на силните страни на Италия и да ги неутрализираме“, допълни Ивайло Петев.

КЛАСИРАНЕ 

ОТБОР М П Р З
ГР
ТОЧКИ
1.Италия 7 4 3 0 10 5 15
2.Хърватия* 7 4 3 0 16 3 14
3.Норвегия 7 4 1 2 8 8 13
4.България 7 2 2 3 7 8 8
5.Азербайджан 7 1 2 4 4 11 5
6.Малта 7 0 1 6 1 11 1

* На Хърватия беше отнета една точка заради свастика на терена по време на домакинския мач с Италия.


Нашата група "Н" за европейските квалификации