Селекционерът на България Ивайло Петев сподели след равенството 2:2 с Италия, че би бил по-щастлив, ако бяхме спечелили трите точки. За треньора това беше официален дебют начело на националния отбор.

"Ако бяхме догонващи и отбележехме както те, щях да съм по-доволен, но с оглед на развитието на мача - има разочарование. Аз съм оптимист за бъдещето на националния отбор", каза Петев.

"Основната причина, поради която дадохме инициативата е, че отпаднахме физически в края. Момчетата се бореха мъжки и е нормално някои от тях да отпаднат физически. Най-важното е, че имаше хъс и желание", коментира треньорът.

На въпрос защо е предпочел Николай Михайлов пред Владислав Стоянов, Петев отговори - "Аз от вратари не разбирам. Има треньор на вратарите. Разбира се, това съм го съгласувал с моя екип и Николай Михайлов пази днес."

"Няма да ви кажа какво казах на момчетата след мача. Ще си го запазя за мен. Радващо е, че имаше настроение, но има и доста неща за изглаждане. Ще работим и се надявам в следващия мач да изглеждаме по-добре. Имаме сили и ще се борим с целия потенциал. Ако бяхме победили, щях да бъда още по-щастлив", заяви Ивайло Петев.

"Последните 20-ина минути отпаднахме, но като цяло съм доволен от себераздаването. Надявам се в най-близко бъдеще някои от играчите, които не играят по клубовете си, да намерят място в титулярния състав и да дават най-доброто от себе си", добави Петев.

"Ще направим всичко възможно да скъсим тази разлика с Норвегия и да се класираме на бараж", оптимист е националният селекционер.

Нашата група "Н" за европейските квалификации