Селекционерът на националния отбор на България по футбол – Ивайлов Петев, коментира изваждането на Литекс от „А” група. Специалистът е на мнение, че законите трябва да се спазват, но отсъствието на „оранжевите” е загуба за футбола ни.

„За футбола, естествено, всеки трезвен човек ще отговори, както ще отговоря аз – това е загуба за футбола, но има закони, които трябва да се спазват. Няма как да отговоря по друг начин”, каза Петев на летище София.

Селекционерът замина за Анталия, където ще следи подготовката на българските отбори. „Трикольорите” ще се изправят срещу Португалия в контрола на 25 март.

„Аз съм привърженик на такива контроли. По-добре с някой от най-добрите отбори да играем. Негативен ефект не може да има, все пак футболистите ще се изправят срещу играчи от много голяма класа, така че при всички положения ще е ползотворно”, смята наставникът.

„Какви очаквания да имаме за световните квалификации, като виждате какво се случва. Това е моментното ни състояние”, завърши Петев във връзка с предстоящите квалификационни двубои, където сме в група с Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург.