Петима футболисти на Пирин са с контузии и не тренират. Това са вратарят Благой Макенджиев, който е с аркада от мача с Берое (0:0) и бившият капитан Георги Георгиев, получил контузия във въпросната среща. С травми са още Александър Дюлгеров, Александър Башлиев и Зоран Златковски.

Треньорът на "орлетата" Костадин Ангелов заяви, че има уверението на лекарския щаб, че до мача с Левски в следващия кръг на 16 октомври всички ще бъдат на линия. За това за него паузата в шампионата е добре дошла. С първия отбор вече тренират родените през 1993 година Васил Вакадинов и Смилен Златанов.

С отбора продължава да се подготвя и юношата на ЦСКА Кирил Брестовички. Той подписа договор за 2 години, който бе анулиран, заради финансови искания от бившия му клуб Бдин (Видин). Сега Пирин е намерил вратичка той да бъде картотекиран, но ще трябва да убеди до края на седмицата треньора Костадин Ангелов дали заслужава да остане, пише е-79. Контролата в петък срещу Славия на "Овча Купел" за защитника ще бъде от съществено значение за оставането му в Пирин.

Днес "орлетата" проведоха едно занимание на базата в Рилци, но заради тежките условия след обяд ще тренират на изкуствения терен към хотел "Езерец". Младата звезда на отбора - нападателят Станислав Костов, който от днес се спряга за трансфер в ЦСКА заяви, че не иска да дава интервюта и да става медийна звезда, а да се доказва на терена. Той обаче сподели, че няма как да не се радва, когато името му се свързва за трансфер в голям отбор. С него обаче досега никой не е разговарял по тази тема. /БЛИЦ