Видима-Раковски стартира днес зимната си подготовка. В 14 часа треньорът Костадин Ангелов събра футболистите си. Петима играчи напускат отбора. Това са Георги Какалов, Веселин Стойков и Пламен Колев, които прекратиха договорите си по взаимно съгласие. Контрактът на нападателя Христо Господинов изтече и той ще продължи кариерата си в друг клуб. Преотстъпеният от Литекс през есента Венцислав Бенгюзов няма да продължи кариерата си в Севлиево,

С Видима от днес тренират трима нови - 22-годишният халф Тодор Колев, играл за последно в Черно море, 23-годишният нападател Милен Тонев от Чавдар (Бяла Слатина) и 21-годишният халф Валери Кулинов, юноша на Дунав (Русе).

На първата тренировка не се появиха Кристиян Тафраджийски и Добрин Петров. За Тафраджийски вече е уточнено преотстъпването му от Литекс, като остава последен разговор между двете ръководства. Петров ще премине във Видима, само ако е свободен от ангажименти с бившите си клубове Литекс и Славия.

Подготовката ще се води изцяло в Севлиево, като все още се уточняват контролните срещи. Първата ще бъде със Спортист (Своге) на 29 януари в Правец.