Пет нови попълнения са сигурни за втородивизионния Академик (Сф). Това заяви спортно-техническият директор на тима от Западната "Б" група Богдан Котев. Петима от пролетния състав пък напускат отбора, информира сайтът на клуба. За Академик няма да се състезават през новото първенство вратарят Красимир Гьорев, Тодор Димитров, Петко Петков, както и опитните Костадин Пилитов и Любомир Божанков.

На техните места са привлечени вратарите Ивайло Яначков (Рилски спортист), Васил Василев-Дзоф, който беше под наем в отбора на Марек, десният бранител Иво Василев от Белите орли, нападателят Борислав Димитров от Спортист (Своге) и Боби Тонев от школата на ЦСКА - брат на Александър Тонев.

Академик се събира за първа тренировка на 6 юли, а три дни по-късно отборът заминава на лагер в Пампорово. Всички тренировки на тима в София ще се водят на базата на НСА, като клубът е подписал нов договор с ръководството на учебното заведение за ползване на терените и залите. От 9 юли "студентите" заминават на лагер в Пампорово, като там сигурни контролни срещи са с Волов (Шумен), Несебър, Хасково и Родопа (Смолян).

След завръщането си в София Академик ще изиграе още две проверки - с Чавдар (Етрополе) и с Пирин (Благоевград). Възможно е да бъдат осигурени още два спаринга, за да бъдат контролите през лятото общо осем. Все още не е ясно кой ще води Академик през новото първенство. Засега отговорността да прави селекцията и да организира подготовката е възложена на техническия директор Богдан Котев. Има голяма вероятност той да бъде утвърден на треньорския пост до края на седмицата. /БЛИЦ