„Левски“ изготвя черния списък с играчи, които ще напуснат Герена. По информация на „7 дни спорт' засега в него попадат петима футболисти. Всички, които ще си стегнат куфарите от Герена през зимата, са българи. В черния списък на Тони Здравков са бранителите Иордан Милиев, Димитър Везалов и Пламен Димов, крилото Илиян Йорданов и един измежду резервните вратари - Горан Блажевич и Михаил Иванов.
 
Петимата почти не се появяват в игра и раздялата с тях изглежда очаквана. Димитър Везалов бе твърд титуляр по времето на Илиан Илиев, като именно той го доведе на „Герена“. Защитникът обаче се превърна в грешник в последния мач за сезона, когато си вкара автогол срещу Славия и лиши „Левски“ от титлата. През тази кампания бранителят редуваше контузия след контузия и рядко попадаше в групата за мачовете. Ситуацията с Йордан Милиев е подобна и той ще смени клубната си принадлежност.
 
Дошлият от Черноморец защитник Пламен Димов също не успя да се наложи при сините и служеше повече за запълване на дупки. Крилото Илиян Йорданов пристигна в „Левски“ без пари и с добри мачове с екипа на Локомотив (Пловдив). След всеки изминал мач обаче офанзивният футболист сваляше нивото си, докато тотално не изпадна от сметките на треньорите. Откакто пък Гари Родригес е в редиците, конкуренцията на крилото стана още по-сериозна за Йорданов. През този сезон Илиян се появи няколко пъти като смяна и има два гола в актива си при разгромите над Пирин (4:1) и Нефтохимик (1:6).
Последният пост, в който ще има редуциране, е вратарският. Тодор Батков обяви, че Пламен Илиев не се продава, но някои от резервите му ще бъде разкаран. Михаил Иванов и Горан Блажевич не успяха да се преборят с Пацо Тигъра за мястото под рамката, макар че в определен момент и двамата получиха шанс. „Левски“ няма нужда от трима скъпоплатени вратари и един от тях ще си тръгне за сметка на юношата Александър Любенов.
 
Обмисляло се е и Кевин Бру да бъде разкаран, тъй като от лятото до сега не успя да впечатли никого с изявите си на терена. Все пак обаче се е стигнало до решението французинът да получи възможност до лятото да спечели мястото си при сините. Черният списък на „Левски“ може да бъде редуциран в зависимост от изходящите трансфери. С най-голям шанс да бъдат продадени са Гари Родригес, Цветан Генков и Владимир Гаджев. При евентуална тяхна продажба и липса на нови футболисти сините ще се принудят да оставят нарочените за гонене.