Георги Петков понесе вината за загубата с 0:1 от Ред Бул Залцбург, дошла след попадение в мрежата му в 93-ата минута на двубоя от Лига Европа.

Опитният вратар призна след мача, че е допуснал грешки, както при червения картон за Георги Сърмов, така и при попадението на австрийците.

Петков бе нападнат от фенове след нещастната загуба. Бесните ултраси поискаха обяснение от вратаря заради слабата му игра в срещата с Ред Бул Залцбург.

"Спокойно, след два месеца ще се отървете от мен", заяви Георги Петков, който по този начин информира, че след края на полусезона напуска "Герена".

"Виновен съм, признавам си. Моя грешка. Но за да победим, трябва да отбележим гол. Не може да разчитаме, че последните пет минути ще устискаме 0:0", каза още Петков.

Стражът обясни действията си и при двете ситуации. При първата той тръгна да се надиграва с австрийски играч, изгуби топката, а след това Сърмов спря с цената на нарушение и червен картон атаката. "Не исках да ритам топката, излъгах нападателя и след това трябваше да изляза, но не успях да се справя", каза вратарят.

"Дълъг тъч, излязох, ако мога да помогна на защитниците, като видях, че не мога, се върнах, но топката влетя в горната част на вратата ми", обясни Петков за ситуацията в 93-ата минута, когато бе наказан от Франц Шимер.

"Съжалявам, че изпуснахме едната точка, а най-вече, че можехме да спечелим и три. Нямам проблеми със съотборниците си, никога не сме се обвинявали помежду си", завърши Георги Петков. /БЛИЦ