Кандидатът за президент на БФС - Петьо Костадинов, говори пред медиите след организирания от футболния съюз инструктаж за предстоящия извънреден конгрес, който ще се проведе в петък (15 март).

“Ако ме изберат, вие няма да сте тук и да стоите в това състояние, премръзнали. Да, има въпрос който повдигнах и това е да може да излъчвате конгреса. Има две версии. Знаете много добре, че предложих да се излъчва аудио и видео. Ще е добро решение да се стриймва в сайта на футболния съюз. Пак има някаква версия, но тя не е вярната версия. Публиката трябва да вижда това, което се случва, а не след това да им се разказват небивалици какво е било вътре в залата.

Никога не съм имал съмнение в професионализма на г-н Борислав Попов. Изключително опитен човек и като юрист, и като човек на високо ниво в администрацията. Не съм имал съмнение за нечистотии, но пък вътре се предложи и аз се зарадвах за това, че вече не е нужно да си вкарва телефон в чорапите. Абе, лоша работа. Капитали, които са вкарани там, няма да могат да си ги вземат. Съветвам ги да не го правят.

Беше съвсем спокойна дискусия между нас, не сме се хулили. Някои имаха пратеници. Нека ви кажа и го чуят всички. Когато беше общото събрание с кредиторите на ЦСКА, двата лагера на Ганчев и Томов се бяха подготвили страхотно с едни костюмирани момчета. Само че не ме бяха питали и затова получиха госпожа Милева. Нека не бързат. Знам, че стоят на паркетчета, правят разни комбинации и това го виждам в духа им.

Дайте да отидем на един конгрес и да тръгнем да работим, защото и тази поляна беше съсипвана, а на 300 метра си спомням, че 94-а се готвехме за световното, което смени едни чужди знамена с български. Тонът вътре беше много добър. Познаваме се всички. Дори и тези, които са изпратени, защото други са прекалено високо и не могат да дойдат сред малцинствата”, заяви Костадинов след инструктажа в БФС.