Помощник треньорът на Черноморец Петър Колев коментира предстоящия мач с ЦСКА от 17-ия кръг на "А" група. Тази неделя „акулите“ гостуват на ЦСКА в София.

"Днешната тренировка не беше добра за отбора, тъй като двама наши основни футболисти получиха контузии. Това са Лъчо Балтанов и Тихомир Трифонов. Явно напрежението от изминалия мач и натоварването в него е дошло в повече на някои.

Заедно с другите контузени играчи, които не можехме да използваме до момента, групата за мача с ЦСКА ще бъде изключително ограничена. Исуф Уатара пристигна снощи, но от месец не е водил никакъв тренировъчен процес. На него едва ли ще можем да разчитаме.

Знаете за контузията на Фо-Поре. Той беше на лечение във Франция. От вчера е при нас, но все още не е напълно възстановен и ще започне тренировки с отбора от средата на другата седмица. Гаел също няма да бъде на разположение. Лорис Арно се представя добре в тренировъчния процес, но все още не сме го видели в контролна среща и затова можем само да гадаем как би се представил, ако излезе на терена.

Ситуацията е неприятна, но въпреки това няма да се предаваме. Отиваме да играем като равни и ще се опитаме да вземем нещо от мача. Не знам какво е положението в ЦСКА, а и не ме интересува, но не искам да пожелавам на никой да е в сегашното положение на Черноморец, по отношение на кадровия потенциал.

Ще се опитаме да противодействаме по някакъв начин. Проведохме разговори с футболистите след мача с "Левски", в който се опитахме да им обясним, че срещу отбори "сините" и ЦСКА не може да се играе с такова напрежение. И в крайна сметка те не са такива страшилища. Смятам, че всеки лично за себе си трябва да се мотивира, да излезе от тази ситуация и да помогне на отбора в предстоящия двубой."