Футболният тим на Марица организира безпрецедентен протест преди началото на мача от Югоизточната "В" група срещу Миньор (Раднево).

Всички футболисти, водени от треньора си Петър Курдов и директора Тони Стойнов, застанаха пред чисто новия клубен автобус и казаха "НЕ!" на посегателството срещу клуба. Само в рамките на месец, стадионът в "Кършиака" стана обект на две нападения. Първо беше нападнат терена - неизвестните вандали изкопаха дупка, в която изсипаха хлорна вар. През тази седмица пък беше изтъбушена съблекалнята и бяха изписани лозунги, насочени срещу Курдов.

Самият той заяви, че зад тази атака стои т.нар. "опозиция", водена от Христо Филипов и двама бизнесмени, които искат да вземат властта в Марица: "Единият е Иван Кесов, другият един от Белово, който съсипа тамошния футбол и сега иска да стори същото с нас", каза Курдов пред plovdivlive.bg.

От името на отбора капитанът на маричани Иван Площаков прочете декларация, в която остро осъждат хулиганските набези, както и опитите на една група хора да откраднат техния клуб и труд. Преди това тя беше подписана от всички играчи и служители.

Курдов беше твърдо решен да изведе отбора пред стадиона и да блокира булевард "България", но до крайната мярка не се стигна.