Треньорът на „Ботев” (Пловдив) Петър Пенчев очаква горещ мач с „Левски”. Двата тима се срещат в събота от 18:30 часа в Коматево в двубой от първия кръг на новия сезон в „А” група.

„Утре по време на мача с „Левски” ще бъде много горещо, заради двубоя, който ще играем, емоциите сред феновете и времето. В „Ботев” сме силно сме мотивирани за победа над „сините”, започна Пенчев.

"Името на „Левски” е достатъчно мотивиращо за всеки футболист. Предстои ни тежък мач със сериозен противник, който привлече класни чужденци. За нас ще бъде много важно да подходим в предстоящия двубой със стриктно спазване на тактическа дисциплина и себераздаване на терена от страна на футболистите, за да постигнем успех", продължи треньорът на „канарчетата”.

„Ботев” няма да разчита на новопривлечения вратар Валентин Галев, който е с травма в рамото и на Серкан Юсеин, която е с контузия на глезена.

"Доволен съм на този етап от селекцията. Привлякохме профилирани футболисти за постовете, които ни бяха нужни. Бяха ни предложени много играчи, които отказахме. Ще прозвучи шаблонно, но селекцията е отворен процес и може да привлечем още футболисти", каза Пенчев.

"Във всеки мач ще играем за победа. Целта е да превърнем стадиона в Коматево в непревземаема крепост. Нямаме поставена цел в класирането. Смятам, че направихме добър състав, на който му трябва още малко, за да изглежда както желаем. Новите попълнения се приобщиха добре към тима", завърши треньорът на „Ботев”.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015