Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Петър Пенчев изрази задоволство от победата с 3:2 срещу ЦСКА. Успехът бе първи за "канарчетата" в плейофите.

"Дълго чакахме тази победа и сме много щастливи. Получиха се добри неща в атака, вкарахме и доста голове. Много съм доволен от себераздаването на футболистите. В края изхабихме доста нерви, но важното е, че резултатът е положителен. Съгласен съм, че имаше излишни нерви и се стигна до такива сцени. Опитваме се всеки мач да играем офанзивно и да търсим головете. Имаме още два мача, в които да докажем, че можем да бъдем резултатни", каза Пенчев.

На въпрос, дали днешният състав на ЦСКА е по-слаб от онзи, който загуби с 0:2 в последния кръг на редовния сезон, Пенчев отговори: "Не мога да кажа, че ЦСКА беше по-слаб. Дори мисля, че днес се представиха в по-добра светлина. Днес имаха няколко положения, но ние вкарахме добри голове. Виждате, младите ни футболисти играят със самочувствие. Лазар Марин направи добър мач. Васев, Дрянов, Казаков, Милев и Юсеин - това са хората, които бяха на скамейката и ще им давам шанс до края на сезона."

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015